Neos, svjetski nagrađivana Data Analytics kompanija koja se bavi naprednom analitikom, razvojem aplikacija i primjenom Cloud rješenja za velike, globalne tvrtke okrunila je svoj višegodišnji rast novim prostorima ukupne površine 1100 m2 na dvije etaže poslovne zgrade u Zagrebu.

Kako bi stvorili funkcionalan radni prostor i ugodnu atmosferu, kreativni tim studija Brigada krenuo je od toga kako će se prostor koristiti. U samom Neosu izražena je potreba za zajedničkim mjestom susreta, što zbog zaposlenika koji kao konzultanti rade na drugim lokacijama i povremeno dolaze u ured, što zbog suradnika koji prisustvuju različitim edukacijama i radionicama koje tvrtka organizira. Klijenti i posjetitelji također zahtijevaju prostore za sastanke i druge zajedničke aktivnosti.

Gravitacija susreta i druženja

Jedinstveni kreativni koncept temelji se na ideji gravitacije koja simbolizira okupljanje svih zaposlenika u ovom uredskom prostoru, ali isto tako i znanja te tehnologija kroz humanizirani pristup radu i životu.“ – istaknuo je Dominik Cergna iz Brigade. Novi uredi projektirani su tako da putanje kretanja kroz kolektivne prostore potiču i osnažuju susretanje i druženje uz rad te omogućavaju osjećaj pripadnosti tvrtki.

Multifunkcionalne dvorane

Ove su postavke interpretirane u arhitekturi interijera tako da određene prostorije mogu poprimiti nekoliko funkcija koje služe stalnom ili privremenom radu, kolaboraciji i interakciji zaposlenika. Dvije manje dvorane za sastanke mogu postati jedna velika predavaonica i zajednički prostor za druženja, a veliki dio gornje etaže s kuhinjom, blagovaonom, prostorijom za igre, terasom, lounge sjedenjem i predavaonicom namijenjen je isključivo zaposlenicima.

Prostor koji oslikava karakter tvrtke

Reprezentativne zone na gornjoj etaži poput recepcijskog pulta, police s nagradama i posebno izdvojenog, ostakljenog i osvijetljenog prostora koji sadrži Oracle Engineeredsustav, imaju funkciju komunikacije imidža tehnološke naprednosti i visoke razine profesionalnosti, znanja i kvalitete koji karakteriziraju ovu tvrtku. Tu se nalazi i prostrana terasa u zelenilu i drvenom deckingu s jedinstvenim pogledom na grad.

Korišteno je mnogo zelenila u vidu pregrada među zonama, a materijali koji se pojavljuju u prostoru su ugodni i kvalitetni za boravak, učinkoviti rad i interakciju zaposlenika. Također, dizajnirana je custom-made rasvjeta za obje etaže te su posebno za ovaj prostor oblikovani elementi polica, recepcijskog pulta, okruglih tepiha, ormarići za sve zaposlenike, kuhinje i stolovi.

 

(izvor: fashion.hr)